gastronaut logo

Rozcestník dobrých chutí

. Aktuální čas

Články, recepty

Vanilkový korpus

Vanilkový korpus

Z knihy Sladký design - pečení a zdobení s Hankou Rawlings
Není korpus jako korpus. Na lahodné dorty s čokoládovou ganache a fondánem se hodí korpusy hutnější, což oceníte především u tvarovaných dortů. Korpus ale není tvrdý.…více
Hanka Rawlings, Po 1. prosince 2014
Zasněžený stromek

Zasněžený stromek


Po mnoha letech strávených v Austrálii mi vánoční dort na české tabuli chybí. Dáváte-li doma přednost tradicím, zasněžený stromeček odneste například na firemní večírek nebo na dětskou vánoční besídku ve škole. Tento recept je z knihy …více
Hanka Rawlings, St 26. listopadu 2014
Ganage

Ganage

Recept z knihy Sladký design - pečení a zdobení s Hankou Rawlings
Hladké dorty s pravoúhlými okraji a ostře řezanými rysy nejsou nedosažitelné. Mají jen jedno drobné tajemství – ganache. A tajemství dokonalé ganache je ještě prostší. Stačí mít dobrou čokoládu a chovat se k ní s úctou. Já jsem si zamilovala belgi…více
Hanka Rawlings, St 26. listopadu 2014
Pečený čaj

Pečený čaj

Z knihy Sladké bary - 50 snadných receptů, díky kterým se blýsknete
Pečený čaj slaví svůj návrat. Dělávaly ho naše babičky a teď se s ním můžeme potěšit i my. V zimě krásně zahřeje a ještě navíc provoní celý dům. Variací je nepřeberné množství, každý si tak může vytvořit tu svoji. Stačí dodržet základní poměr mezi…více
Stáňa Mutlová, 21. listopadu 2014
Slezský bigos

Slezský bigos

Z knihy Regionální kuchařka - Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska
Bigos byl jídlem, které zahřívalo lovce na zimních výpravách, na delší cestu si jej do soudečku brávali i formané. Základní podoby má bigos dvě: polskou a slezskou. Obě mají řadu místních variant, v některých receptech najdete jako přísadu tře…více
Petra Pospěchová, 21. listopadu 2014
Novinky z Akademie Tančící kuchyně (ATAK)

Novinky z Akademie Tančící kuchyně (ATAK)


…více
Jana Černá, Út 18. listopadu 2014
Tržnice Dlouhá 14 nabídne lépe zásobenou alternativu k supermarketům

Tržnice Dlouhá 14 nabídne lépe zásobenou alternativu k supermarketům


"Dlouhá je živá a rušná ulice a stejně takový bude i sortiment. Přizpůsobovat se totiž bude roční době, takže tu najdete skvělé sezónní potraviny, ale i čerstvé ovoce a zeleninu z celého světa, stejně jako právě vylovené ryby. Pokaždé vás bude…více
14. listopadu 2014
star
star
star
star
star
Bohemia Sekt Prestige demi sec 2012 se stal Šampionem kategorie šumivých vín na Vinoforu 2014

Bohemia Sekt Prestige demi sec 2012 se stal Šampionem kategorie šumivých vín na Vinoforu 2014


Mezinárodní soutěž VINOFORUM 2014 přinesla moravským a českým vinařům 19 zlatých medailí, z nichž Rulandské modré klaret 2013 z B/V Vinařství a.s. navíc zvítězilo v kategorii rosé a  Bohemia Sekt Prestige demi sec 2012 společnosti BOH…více
Mgr. Pavel Večeřa, Vinařský fond, St 12. listopadu 2014
Co jsou vlastně svatomartinská vína?

Co jsou vlastně svatomartinská vína?


Jako svatomartinská se označují mladá vína, vyznačující se příjemnou svěžestí, lehkostí a ovocným charakterem. Jedná se o první vína nového ročníku a podle tradice smějí být poprvé otevřena&nbs…více
St 12. listopadu 2014
Mrkvový dort podle Stáni

Mrkvový dort podle Stáni


Z knihy Sladké bary - 50 snadných receptů, díky kterým se blýsknete Příprava 45 minut + pečení + zdobení 60 minut  Na dort o průměru 20cm:  …více
Stáňa Mutlová, Po 3. listopadu 2014
star
star
star
star
star

Máte nápad, připomínku, tip? Napište nám...

Recept
pro tento týden

Náš partner

Náš partner

Webové stránky Gastronaut pro Vás připravuje redakce nakladatelství Smart Press.

Smart PressSmart Press, s.r.o.
Terronská 985/51, 160 00 Praha 6
www.smartpress.cz

Informica agencyTechnická realizace a webhosting
Informica, s.r.o.
www.informica.cz