gastronaut logo

Rozcestník dobrých chutí

. Aktuální čas

Články, recepty

Americké díkůvzdání v Praze?

Americké díkůvzdání v Praze?

Jáma's 20th Thanksgiving
Více než před dvaceti lety by v České republice o díkůvzdání sotva kdo slyšel, natož aby ho slavil. Od revoluce se ale hodně změnilo a po Praze se rozrostly různé americké bary a restaurace, kde si můžete vychutnat právě i tradiční Den dík…více
Nikol Skočíková, Po 25. listopadu 2013
České dějiny v jednom velkém guláši

České dějiny v jednom velkém guláši


Na jednom z gastronomických festivalů o prvorepublikové kuchyni Masarykovo menu (pořádá Restu.cz) jsme se setkali s paní Milenou Štráfeldovou, autorkou mnoha zajímavých knih. Paní Štráfeldová bě…více
Nikol Skočíková, Po 18. listopadu 2013
Kuchařka Jezte česky - rok v naší kuchyni se stala třetí nejlepší v soutěži kuchařská kniha roku 2013

Kuchařka Jezte česky - rok v naší kuchyni se stala třetí nejlepší v soutěži kuchařská kniha roku 2013


(Praha, 13. listopadu 2013) Kuchařka Jezte česky – rok v naší kuchyni, jež za Českou republiku zvítězila také v kategorii EASY RECIPES v mezinárodní soutěži Gourmand World Cookbook Awards 2012, se těší z dalšího významného ocenění. Za rok jejíh…více
Tisková zpráva, Po 18. listopadu 2013
Dýňová polévka s restovanými kaštany

Dýňová polévka s restovanými kaštany


Protože pomalu vrcholí sezóna dýní, rozhodli jsme se vám představit ještě jeden dýňový recept, a to na dýňovou polévku s restovanými kaštany. Pod pokličku nás tentokrát nechal nakouknout kulinářský mistr restaurace …více
Nikol Skočíková, Út 12. listopadu 2013
Karotková polévka se zázvorem a pralinkou z ricotty

Karotková polévka se zázvorem a pralinkou z ricotty


Málokterá polévka má tolik vitamínů jako mrkvová se zázvorem, a pokud dáte na náš tip a doplníte ji o pralinku z ricotty, úspěch se zaručí už po prvním soustu. Receptem vás provede známý šéfkuchař restaurace …více
Nikol Skočíková, Út 12. listopadu 2013
Perníkové brulée s oříšky v karamelu, koňakovým krémem a mléčnou čokoládou

Perníkové brulée s oříšky v karamelu, koňakovým krémem a mléčnou čokoládou


Přemýšlíte nad tím, čím byste letos na vánoce mohli rodinu i příbuzné oslnit? Šéfkuchař restaurace Le Grill Marek Fichtner pro vás připravil recept na sladkou tečku, na kter…více
Šéfcukrářka restaurace Le Grill Karolína Kocincová, Út 12. listopadu 2013
Toscana Grill

Toscana Grill


Když se řekne italská restaurace, všichni vidíme pizzu, tisíc druhů pasty a caprese... U toskánské restaurace bychom měli mít ale asi úplně jiné asociace - skvělé bifteky, v toskánsku zbožňované kančí maso, kvalitní olivové oleje a skvě…více
Veronika Kokešová, Po 11. listopadu 2013
star
star
star
star
star
Starobrno stvořilo Reservu 2013 – ztělesnění výjimečnosti a vytříbenosti v originální lahvi

Starobrno stvořilo Reservu 2013 – ztělesnění výjimečnosti a vytříbenosti v originální lahvi


Brno, 6. listopadu 2013 – Starobrněnský pivovar představuje pivní delikatesu v podobě novinky Starobrno Reserva 2013. Jde o výjimečný osmnáctistupňový pivní speciál té nejvyšší kvality, pro jehož výrobu byly použity pečlivě vybrané suroviny pou…více
Tisková zpráva, Čt 7. listopadu 2013
Vítězové 4. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa 2013

Vítězové 4. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa 2013


/Praha 26. října 2013/ - Vítězem 4. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa se dnes stal Martin Kempf, kuchař z restaurace KOGO Golf Resort Albatross z Vysokého Újezdu. Jako hlavní cenu získal zájezd pro dvě osoby do Norska,…více
Tisková zpráva, Út 29. října 2013
Známe nejlepší gastronomické podniky České republiky pro rok 2013!

Známe nejlepší gastronomické podniky České republiky pro rok 2013!


V odsvěceném kostele Sacre Coeur na pražském Smíchově byly 28. října večer rozdány prestižní Czech Bar Awards nejlepším barům, kavárnám, pubům a klubům Česka. Vítěze ze šesti nominovaných podniků v každé ze sedmi kategorií vybrala porota složen…více
Tisková zpráva, Út 29. října 2013

Máte nápad, připomínku, tip? Napište nám...

Recept
pro tento týden

Náš partner

Náš partner

Webové stránky Gastronaut pro Vás připravuje redakce nakladatelství Smart Press.

Smart PressSmart Press, s.r.o.
Terronská 985/51, 160 00 Praha 6
www.smartpress.cz

Informica agencyTechnická realizace a webhosting
Informica, s.r.o.
www.informica.cz