gastronaut logo

Rozcestník dobrých chutí

. Aktuální čas

Články, recepty

Marinovaný kapr

Marinovaný kapr

Netradiční vánoční kapři z Krušovic
Krušovice Pšeničné   Krušovice Pšeničné je svrchně kvašený nefiltrovaný pšeničný ležák velmi lehké a harmonické chuti, doplněné o ovocné tóny. Vyrábí se z pšeničného sladu, jehož podíl se po…více
Po 15. prosince 2014
Kapr se smetanovou omáčkou

Kapr se smetanovou omáčkou

Netradiční vánoční kapři z Krušovic
Krušovice Pšeničné   Krušovice Pšeničné je svrchně kvašený nefiltrovaný pšeničný ležák velmi lehké a harmonické chuti, doplněné o ovocné tóny. Vyrábí se z pšeničného sladu, jehož podíl se po…více
Po 15. prosince 2014
Škola kávy Segafredo

Škola kávy Segafredo


Školu kávy Segafredo - největší firemní kávovou školu u nás, provozuje společnost Segafredo již od roku 2006.  Dárková poukázka na kurz může být nevšedním vánočním dárkem. O úspěchu Školy kávy Segafredo svěd…více
Ing. Petra Knapová, St 3. prosince 2014
star
star
star
star
star
Královský půllitr zvaný Rudolf je z Krušovic

Královský půllitr zvaný Rudolf je z Krušovic


Královský pivovar Krušovice představil veřejnosti nové pivní sklo -  Královský půllitr zvaný Rudolf.  Autorem návrhu pivního skla je přední český designér Maxim Velčovský. „Maxim dal své představě designově…více
Po 1. prosince 2014
Originální kuchařky v akci přímo od nakladatele

Originální kuchařky v akci přímo od nakladatele


Nakladatelství Smart Press Vás srdečně zve na předvánoční nákupy přímo do redakce! Od pondělí 1.12. do pondělí 22.12.2014 Vás čeká:  Prohlídka redakce (Velflíkova 1417/12, Praha 6) vždy s někým z týmu nakladatelstv…více
Po 1. prosince 2014
Vanilkový korpus

Vanilkový korpus

Z knihy Sladký design - pečení a zdobení s Hankou Rawlings
Není korpus jako korpus. Na lahodné dorty s čokoládovou ganache a fondánem se hodí korpusy hutnější, což oceníte především u tvarovaných dortů. Korpus ale není tvrdý.…více
Hanka Rawlings, Po 1. prosince 2014
Zasněžený stromek

Zasněžený stromek


Po mnoha letech strávených v Austrálii mi vánoční dort na české tabuli chybí. Dáváte-li doma přednost tradicím, zasněžený stromeček odneste například na firemní večírek nebo na dětskou vánoční besídku ve škole. Tento recept je z knihy …více
Hanka Rawlings, St 26. listopadu 2014
Ganage

Ganage

Recept z knihy Sladký design - pečení a zdobení s Hankou Rawlings
Hladké dorty s pravoúhlými okraji a ostře řezanými rysy nejsou nedosažitelné. Mají jen jedno drobné tajemství – ganache. A tajemství dokonalé ganache je ještě prostší. Stačí mít dobrou čokoládu a chovat se k ní s úctou. Já jsem si zamilovala belgi…více
Hanka Rawlings, St 26. listopadu 2014
Pečený čaj

Pečený čaj

Z knihy Sladké bary - 50 snadných receptů, díky kterým se blýsknete
Pečený čaj slaví svůj návrat. Dělávaly ho naše babičky a teď se s ním můžeme potěšit i my. V zimě krásně zahřeje a ještě navíc provoní celý dům. Variací je nepřeberné množství, každý si tak může vytvořit tu svoji. Stačí dodržet základní poměr mezi…více
Stáňa Mutlová, 21. listopadu 2014
Slezský bigos

Slezský bigos

Z knihy Regionální kuchařka - Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska
Bigos byl jídlem, které zahřívalo lovce na zimních výpravách, na delší cestu si jej do soudečku brávali i formané. Základní podoby má bigos dvě: polskou a slezskou. Obě mají řadu místních variant, v některých receptech najdete jako přísadu tře…více
Petra Pospěchová, 21. listopadu 2014

Máte nápad, připomínku, tip? Napište nám...

Recept
pro tento týden

Náš partner

Náš partner

Webové stránky Gastronaut pro Vás připravuje redakce nakladatelství Smart Press.

Smart PressSmart Press, s.r.o.
Terronská 985/51, 160 00 Praha 6
www.smartpress.cz

Informica agencyTechnická realizace a webhosting
Informica, s.r.o.
www.informica.cz